18:00

Lysviks IF

Referat: Västanviks AIF gul - Lysviks IF

Ja match 3 på 5 dagar. Och en tuff uppgift väntade med match borta mot västanvik på en vardagskväll.

Och vad ska man säga om detta laget? kliven framåt match efter match efter match är fantastiska. Vi satsade som vanligt på att stå rätt och vara på tå första 10 minuterna och barnen höll det i 7 minuter. Vårt försvarsspel har verkligen gått framåt (Melwin gör en jätteinsats i målet också)
Vi satsade på att uttnyttja vår snabbhet i omställningar och skapade flertalet chanser.Motståndarnas målvakt fick göra två väldigt fina räddningar i slutet av första halvlek. Vi gick in i paus med 6-0 i baken och enligt reglerna får vi ta in en spelare till om vi ligger under med 5 mål.
Normalt brukar jag då som tränare tänka offensivt och ha två forwards, men idag bestämde jag att köra med två mittbackar istället. Vi säkrade därmed upp defensiven och kunde slå på kontringar. Ett bra drag visade sig då vi var mycket oftare på motståndarnas planhalva och skapade flertalet chanser och vi såg vid flera tillfällen ett väldigt bra passningsspel. Till slut bryter Folke fram efter ett fint passningsspel och slåt in en reducering.
Glädjen var total!! trodde nästan vi vunnit Vm-guld. Så otroligt härligt att se barnen så glada för att göra ett mål. Men faktum är ju att det var ett fantastikt fotbollsmål. Andra halvleken släppte vi in 4 mål, men vi gör 1. Bara att fortsätta träna så sitter spelet ännu bättre.

Delmål:
1.Hålla tätt första 15 min. (Vi håller tätt första 7 minuterna i första halvleken. 8'min in i andra)
2.Två skott på mål (3 skott på mål i första, och 3 i andra med ett i mål)
3.Två offensiva hörnor (Vi får fram tre stycken)

Nu blir det vila resten av veckan och så kör vi träning nästan vecka, med fokus på defensiven.